به گزارش مشرق، محمدرضا سبزعلیپور رئیس مرکز تجارت جهانی ایران و رئیس شورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی و بخش خصوصی در واکنش به نحوه مدیریت مراسم روز ملی صادرات که پنجشنبه هفته گذشته با سخنرانی ریاست محترم جمهوری و بدون حضور اقتصاددانان منتقد در تهران برگزار شد، اظهار داشت: سازماندهی مراسم و گردهمایی همه سال در تاریخ 29 مهرماه تحت عنوان روز ملی صادرات در جهت نشست مشترک دولت با هر گروهی از فعالان اقتصادی و اقتصاددان علی الخصوص صادرکنندگان عزیز درخصوص تبادل نظر و ارائه دیدگاه ها و پیشنهادات فیمابین با هدف نزدیکی به رشد و تحول اقتصادی، و همچنین قدردانی از زحمات صادرکنندگان کشور اقدامی مثبت و ارزشمند میباشد.
وی افزود: امسال نیز همچون سنوات گذشته این مراسم در تاریخ مقرر برگزار شد اما یکی از مواردی که در ارتباط با برپایی مراسم روز ملی صادرات سالجاری، اینجانب را باز هم متعجب و متأسف کرد و مرا نسبت به آینده برگزاری اینگونه نشستهای مثلاً مشورتی که توسط دولت سازماندهی خواهد شد نا امید نمود این است که متأسفانه سازمان دهندگان این مراسم در کمال تعجب فقط جمعی از صادرکنندگان را در کنار گروهی از طرفداران دولت دعوت کرده بودند!! ولیکن همچون سه سال گذشته، باز هم دعوتی از منتقدان اقتصادی دولت انجام نشده بود و بنوعی دولت باز هم اقتصاددانان منتقد را وتو کرد!! درضمن نوع مباحث مطرح شده در این جلسه نیز در راستای علائق دولت انتخاب شده بود که همین امر شائبه تبلیغاتی بودن نشست را تقویت کرد. از همین رو بر خود واجب میدانم تا درد دلی دوستانه با جناب آقای روحانی داشته باشم و مراتب ناراحتی و تأسف خودم را به سمع و نظر ایشان برسانم.
جناب آقای روحانی، متأسفم!!!
جناب آقای روحانی، از اینکه از سایۀ منتقدین اقتصادی دولت وحشت دارید، متأسفم!!
جناب آقای روحانی، از اینکه منتقدین اقتصادی را به مراسم روز ملی صادرات دعوت نکردید تا با آنان چشم تو چشم نشوید و راحت صحبت کنید، متأسفم!!
جناب آقای روحانی، از اینکه همین دوستان منتقد را برای پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 نردبان موفقیت خویش کردید اما امروز حتی آنان را .......... حساب نمی کنید، متأسفم!!
جناب آقای روحانی، از اینکه هیچ سالی قدم رنجه نمی کردید و در مراسم تجلیل از صادرکنندگان حضور نمی یافتید اما امسال به لحاظ نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری 96 مجدداً خود را بنابه دلایلی به این عزیزان نزدیک میکنید، متأسفم!!
جناب آقای روحانی، از اینکه دولتمردان جنابعالی، قلباً به صادرات غیرنفتی و فعالیت بخش خصوصی در جهان اعتقادی ندارند ولیکن به یکباره آنهم در روز 29 مهرماه، همه آقایان حامی صادرات و صادرت کننده میشوند، (؟؟؟؟!!!!) متأسفم!!
جناب آقای روحانی، درکل برای دهها مورد دیگری که وجود دارد اما مجالی برای طرح همه آنان در اینجا نیست متأسفم!!
جناب آقای روحانی، دست آخر برای اینکه میدانم با این سیاستی که در پیش گرفته اید و با این تیم اقتصادی که گرد خود جمع کرده اید، هرگز مشکلات و نابسامانی ها رفع نخواهد شد و اوضاع اقتصادی کشور و سفره مردم عزیزمان نیز رونق نخواهد یافت، متأسفم!!
امیدوارم این چند خط درد دل حقیر و اظهار تأسف پی در پی ام موجب گردد تا جنابعالی و همکاران دولتمردتان، دست از بی مهری بر نقادان اقتصاد و منتقدین منصف و دلسوز سیاستهای اقتصادی برداشته و دیوار بتنی بین خود و منتقدین را هر چه زودتر تخریب و از میان بردارند، در غیر اینصورت با این روشی که در پیش گرفته شده است رفته رفته همه صندلی های مراسم اقتصادی که قرار است جنابعالی و همکارانتان در آنجا سخنرانی کنید خالی از میهمان و مستمعین خواهد شد و در آنصورت خودتان باید برای خودتان سخنرانی کنید زیرا بمرور زمان همه عزیزان به صف منتقدین سیاستهای اقتصادی دولت تدبیر و امید خواهند پیوست و در آنصورت شما هم مجبور خواهید شد تا هیچیک از منتقدین را برای حضور در نشست ها و مراسم پیش رو دعوت نکید که در نتیجه سالنها پر از خالی خواهد شد!!
جناب آقای روحانی، در خاتمه از اینکه مجبور شدم تا با این ادبیات با حضرتعالی درد دل کنم پی در پی اظهار تأسف نمایم، باز هم متأسفم!!
علیپور با اشاره به تحسین برانگیز بودن تحمل منتقدین از سوی دولتها تصریح کرد: اینکه کسی برخی از سیاستها و عملکردهای رئیس جمهور و یا اعضاء دولت را قبول نداشته باشد و انتقادات و پیشنهادات خود را بدون هیچ توهینی، در کمال ادب و از سر اخلاص بیان کند هیچ اشکالی ندارد اما اینکه آستانه تحمل و نقد پذیری دولتمردان پایین باشد و حصاری دور منتقدین جناحی و حتی فرا جناحی خود کشیدن اشکال دارد و کار غیر دمکراتیک و ناپسندی به حساب می آید. هرچند که دولت یازدهم، فعالیتهای خود در عرصه اقتصاد را با انتقاد شدید به سیاستهای اقتصادی دولتهای نهم و دهم آغاز کرد اما نگاهی به کارنامه 38 ماهه دولت تدبیر و امید حکایت از آن دارد که غالب سیاستهای مورد انتقاد دولت یازدهم درست بعنوان اصلی ترین سیاستها و راهکارهای عملیاتی همین دولت در عرصه اقتصاد بکار گرفته شده است. از جمله هدفمندی یارانه ها، نرخ بهره، برداشت غیر قانونی از صندوق توسعه، افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی، تجارت و مراوده با برخی از کشورها و عدم توان در مهار رکود، تورم و بیکاری و....
وی اظهار داشت: با وجود این سیاستها و عدم تحقق وعده های اقتصادی داده شده توسط آقای روحانی، پر واضح است که بالاخره جمعی از اقتصاددانان و کارشناسان برجسته کشور، انتقاداتی را بر عملکرد دولت و تیم اقتصادی آن داشته باشند اما اگر قرار باشد که به صرف انتقاد این عزیزان، آنها را نامحرم بدانیم، درب اتاق دولتمردان را به روی آنان ببندیم، نام آنها را در لیست سیاه بگذاریم و در هیچ نشست و جلسه ای هم دعوتشان نکنیم و دست آخر، رسانه های همسو با دولت را نیز مجاب کنیم که هیچیک از نظرات و مصاحبه های آنان را چاپ و منتشر نکنند!! اصلاً کار صحیح و پسندیده ای نیست. اقتصاددانی را که هر چقدر هم برجسته و صاحب نام باشد اما چون منتقد سیاستهای غلط دولت است و با نظرات مردان اقتصادی دولت نیز همسو نیست را شخصی بیسواد و بی اهمیت دانستن و برعکس کسانی را که شاید سواد قابل قبول اقتصادی هم نداشته باشند را فقط بدلیل اینکه به به و چه چه گوی دولت هستند و در برابر تیم اقتصادی دولت هم چشم بسته سر تعظیم فرود می آورند را آقای دکتر و پرفسور و اقتصاددان برجسته نامیدن کاری غلط و خیانت به این کشور است.
رئیس شورای سیاستگذاری اقتصاد مقاومتی و بخش خصوصی با اشاره به مراسم برگزار شده روز ملی صادرات گفت: هرچند که اینجانب به این جلسه دعوت نشده بودم اما وقتیکه با برخی از دوستان و اقتصاددان شناخته شده هم صحبت کردم دیدم که آنها نیز دعوت نشده اند وجالب اینکه وقتی تصاویر مربوط به این کنفرانس را دیدم دقیقاً به نتیجه رسیدم که اکثر مدعوین را تاکنون ندیده و چهره آنان را برای اولین بار مشاهده کردم!! حال نمیدانم این عزیزان کدام اقتصاددانان و فعالان اقتصادی بودند که تاکنون حتی چهره آنها را هم ندیده بودیم!!؟ از همین رو طی مشورت با برخی از صاحب نظران برجسته اقتصادی، همه در یک زمینه متفق القول بودند و آن اینکه اقتصاددانان منتقد دولت، به این جلسه نیز دعوت نشده بودند که با شنیدن این حرفها بسیار متأسف شده و از رفتار دوستانم در دولت تدبیر و امید باز هم تعجب کردم از همین رو مطمئن شدم که دولت اقتصاددانان منتقد خود را، اقتصاددان نمیداند و ظاهراً دنبال عده ای میگردد تا فقط مجیز گوی دولتمردان و سیاستهای دولت باشند!! اما به نظر بنده، اقتصاددان واقعی نباید دست بوس آقایان و چشمش به جیب دولت باشد و منافع ملی را فدای منافع شخصی و جناحی کند.
وی با انتقاد از اینکه در جلسه ای با نام روز ملی صادرات به سیاستهای تبیین شده از جانب مقام معظم رهبری درخصوص اقتصادی مقاومتی اصلاً توجه نشد و با عنایت به اینکه هنوز کشورمان درگیر جنگ اقتصادی و تحریمهای بین المللی میباشد و تنها راه نجات اقتصاد و حرکت به سمت رشد و توسعه اقتصادی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی میباشد اما هیچ توجهی به این موضوع مهم نگردید و برعکس در یک نشست صرفاً اقتصادی و صادراتی، جناب آقای روحانی که در چنین مراسمی اصلاً شرکت نمی کنند اما ظاهراً امسال به لحاظ نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری 96 شخصاً در این جمع حضور یافتند طی سخنانی به مسائلی اشاره کردند که در نوع خود قابل تأمل و بحث میباشد!! که البته طرح این مباحث بیش از اینکه اقتصادی باشد سیاسی و تبلیغاتی است و اینجانب خدمت شما عرض میکنم که بطور قطع، طرح این مباحث از جانب آقای روحانی بیشتر جنبه تبلیغاتی و شعارپردازی دارد تا جنبه عملی!!! و به جرآت میتوان گفت که حاصل این مراسم بیش از اینکه به نفع صادرکنندگان باشد فقط خودستایی و طرح پیشاپیش مسائل انتخاباتی بود زیرا تنها موضوعی که از سخنان ریاست محترم جمهوری استنباط شد این بود ما چه کردیم و موفقیتهایی در برجام بدست آوردیم!!
بطور مثال یکی از مواردی را آقای روحانی در غیاب منتقدین اقتصادی مطرح فرمودند بحث خرید هواپیماهای مسافربری از اروپا و آمریکا بود که خواستند این خریدها را بنوعی به تقویت صادرات کشور ربط دهند اما باید این موضوع را صراحتاً اذعان کنم که یکی از ویژگیهای خاص و انحصاری آقای روحانی این است که به راحتی میتوانند حرفی را به مخالفان و منتقدین خود منتسب نمایند و بابت آن حرف به مخالفان خویش بد و بیراه نیز بگوید!!
ایشان در سخنرانی دو روز پیش شان گفتند که کشور برای صادرات به هواپیما نیاز دارد اما مخالفان نمیگذارند هواپیما بخریم!!
من از آقای روحانی خواهش می کنم تمام دولت خود را بسیج کنند تا حداقل یک شاهد بیاورند که کسی از مخالفان و یا منتقدین گفته باشند که هواپیمای باری خریداری نشود!! تمام وزارت راه را بسیج کنند تا نشان دهند فقط یکی از بالغ بر 200 هواپیمایی که از بوئینگ و ایرباس قرار است بخرند، باربری است!! و تمام سیستم گمرک کشور را بسیج کنند تا نشان دهند حداقل 5 درصد صادرات ما با هواپیما انجام و جابجا میشود!! در کجای دنیا دیده شده است که کالا را با هواپیمای مسافربری جابجا کنند؟ بعید میدانم در تاریخ جهان بتوان نمونهای برای این مدل رفتار آقای روحانی با منتقدان یافت.
و یا سخن دیگر ایشان در ارتباط با اینکه (چهار نفر نیروی امنیتی نمی توانند فقط مورد اعتماد باشند، جوانان، تجار و بازرگانان ما مورد اعتماد هستند!!!!) که بنده از این گفته ایشان سر در نیاوردم و راجع با آن اظهارنظر نمی کنم.
و یا وقتیکه شخصی تحت عنوان صادرکننده دست آقای روحانی را می بوسد و جناب آقای روحانی هم از این عمل ایشان آنهم در برابر عکاسان و حضار لذت میبرند باید تأسف خورد زیرا چه دلیلی دارد که در مراسمی کاملاً اقتصادی و در نشستی در جهت تجلیل از صادرکنندگان، صادرکننده ای مسن، باید دست آقای روحانی را ببوسد؟ اگر قرار به بوسیدن هم باشد این ما هستیم که باید دست فعالان اقتصادی و صادرکنندگان عزیز را ببوسیم نه آنان دست ما را.
ظاهراً بدنبال اقتصاددانانی هم هستید تا جلوی شما تعظیم کرده و دست تان را هم ببوسند تا شاید آنان را جهت حضور در مراسم و نشستها دعوت کنید!!
رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در خاتمه افزود: محض اطلاع جناب آقای روحانی و سایر دولتمردان عزیز متذکرمیشوم که، جمعی از همین منتقدان و یا بعبارتی اقتصاددانان بی سواد، شما را در پیروزی انتخابات و احراز جایگاه رفیع ریاست جمهوری یاری دادند. هرچند که امروز بدلیل انتقاد از سیاستهای غلط دولت و عدم اطاعت بی چون و چرا از تیم اقتصادی جنابعالی به بی سوادی متهم شده و درب تمام اتاقهای دولت نیز به رویشان بسته شده است اما مطمئن باشید که تمام انتقاددات ما دلسوزانه، بی غرض و از سر اخلاص بوده و بدون وابستگی سیاسی و جناحی و فقط درجهت سربلندی ایران و ایرانی و حفظ عزت و اعتبار خودمان، سیاستهای اقتصادی دولت را نقد میکنیم تا شاید موجب رشد و شکوفایی فعالیتهای دولت تان شود و مطمئن باشید که بمنظور موفقیت دولت نیز از هیچ کوششی دریغ نخواهیم کرد ولو اینکه در مقام منتقد دولت باشیم و مورد کم لطفی جنابعالی و دولتمردان محترم نیز قرار بگیریم.